söndag, augusti 31, 2008

Om manligt och kvinnligt i strippvärlden

Apropå "girlsnight" som vi hade iaf större delen igår, så läste jag om "Ladies night" i nyheterna. Tydligen ska Peter Stormare följa med Stenmarck och Hjelt på den nya turnén, och sjunga Carola, det var nyheten. Grejen är att jag tycker att hela detta arrangemang är lite märkligt, är det inte? Lite billigt, om jag får säga det själv. Det har stört mig lite redan från starten. Jag tror inte att vi kommer att se motsvarigheten, tre tjejer på scenen som ska locka en homogent manlig publik att hysteriskt (och hyfsat berusat) skrika efter dem och kasta upp allehanda saker på scen (vet inte om just det stämmer, jag har bara läst om att underkläder lär ha hamnat på scenen tex). Det är liksom lite...billigt. Och hyfsat objektifierande.

Samma grej med Chippendales, detta fenomen som jag också varit uttalat störd på i en massa år. Hur kommer det sig att det är ok med manliga strippare när kvinnliga strippor inte direkt är några figurer som man ser upp till, än mindre låter fylla globen? Kvinnliga strippor är trash, manliga fyller arenorna. Väldigt märkligt. Är det inte?

Frågan är om det är publiken eller de på scenen som är ledstjärna för vad som är ok. Är Ladies night ok för att det är män på scenen eller kvinnor i publiken? Är kvinnliga strippor dåliga för att det är kvinnor som strippar eller män som tittar på?

Inga kommentarer: