söndag, augusti 24, 2008

Helgen i korthet

Oj, jag har inte hunnit skriva så mycket, men allt är bra. Har lite styrelse- kombinerat med lite nöjesresa ändå. Ett oväntat kort möte blev det idag, men ändå ganska effektivt och med en del beslut med hem. Och den nya fina lokalen som Fi hyr är ju helt otrolig. Lyx, får jag säga igen. Jag förstår att det känns bra för alla de som lagrat blandade Fi-saker, papper, profilprodukter och annat, att få tömma sina lägenheter och lagra det på en vettigare plats. Jag tvivlar iofs på att allt får plats, men förhoppningsvis blir det lite mer struktur på det hela iaf. Och så har vi en väldigt trevlig lokal att ha möten i.

Annars hade jag en trivsam lördag. Jag var ute och seglade med Joakim i hans lite av åldern märkta (den är en -78:a så jag vet hur den känner sig) men charmiga båt i den Stockholmska skärgården. Det var mer trevligt än jag kanske anat. Och jag var inte helt dålig på att lära mig heller. Joakim, kan konstateras, är inte någon klippa på kartor, men det är ju en av de annars ganska oanvändbara sakerna som jag behärskar mer än bra, vilket han vet, så jag fick va lite befäl iaf. Och det var lite fräckt att lära sig nya konstiga begrepp, sköta rodret, slå (i bemärkelsen vända seglet) och dra i tampar (som nog inte hette tampar, men som jag inte minns namnet på längre). Lite tråkigt att Stockholms skärgård är så grymt trafikerad bara. Det är slutet av augusti och det kändes ändå bitvis trångt. Speglar kanske staden i stort iofs, men ändå lite trist.

På kvällen träffade vi Gusten och hans Fia på Boule och berså, där det dock var lite höstkallt så vi gick ganska snart vidare till söder och åt mäkta god indisk mat på ett ställe som jag glömt namnet på. Mycket trevligt, speciellt kul att träffa Fia som jag inte sett på evigheter.

Idag har vi från fönstret sett lite uppståndelse i form av efterspelet av ett värdetransportrån nere på torget. Det var en del liv utanför fönstret och när jag tittade ut var det proppat med polisbilar, avspärrningar och folk. Ett par killar (?) hade under pistolhot rånat värdetransporten mitt utanför uteserveringen på torget och sen stuckit på moped. Tydligen ett tillvägagångssätt som lyckats på orter i närheten den senaste tiden. Jag tror att det utöver helikoptern var ungefär lika många poliser här som det finns i hela norrland...

Imorgon bitti blir det tidig hemfärd och sen jobba. Jag ska försöka lägga upp bilder från helgens bravader.

Inga kommentarer: