söndag, juni 21, 2009

Spontan utflykt!

Som om han hade läst mina trötta funderingar föreslog plötsligt M att vi skulle göra sen lunch och ta med som picknick nånstans. Jag var inte sen att haka på detta extraordinära erbjudande. Snabbt hade vi handlat och gjort pastasallad och packat ner det tillsammans med baguetter och färskost och en stor juiceförpackning.

Vi tog bilen genom stan och parkerade sen vid Baggböle herrgård just utanför stan. Sen promenerade vi ner mot älven och forsarna.


Det är så oerhört vackert med älvar och den vattenkraft som finns i forsarna. Jag tröttnar nog aldrig på att vare sig se eller lyssna. Som lite magiskt. Tyvärr gjorde motljuset det svårt att fota den mer livliga delen.


Vi hittade en bänk invid vägen, alldeles vid älven där vi satte oss och åt vår picknick. Såg på tärnorna som letade fisk, nån (olovlig?) fiskare på andra sidan och på allt annat runtomkring. Bl.a bevittnade vi ett mord mellan två olika stora flugor; den stora var förövaren och motivet var gissningsvis mat. Sen lärde M mig en del om flugors matsmältning (han besitter oväntad insekts- och småkrypskunskap som kommer fram då och då).

Jag tror att vi båda hade velat vara kvar en stund till men stressen över att jag ska iväg och jobba ikväll tog överhanden. Men helt klart en väl godkänd mysdag blev det. Fler såna på semestern tack!

2 kommentarer:

Frida M sa...

Det är sådana dagar man får plocka fram ur minnet när regnet öser ner senare i sommar! Det ser ljuvligt ut!

Sara sa...

Det var väldigt mysigt, absolut!