onsdag, juni 10, 2009

Mer Ella och Alf

Bra och insiktsfull analys av Per Garthon, angående maktbalansen i Kd. Något som även Samuel bloggat om.

"Man måste naturligtvis fråga sig varför kd överhuvudtaget placerade Ella Bohlin på första plats om det ändå var meningen att hon skulle motas bort. Var det för att lura kd-ungdomarna att jobba dag och natt och göra allt det nödvändiga markarbete i valrörelsen som Alf Svenssons gubbar varken skulle orka eller nedlåta sig till att utföra?" -Per Garthon.

5 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Det verkar snarare ha varit en kupp av Alf Svensson och hans broder Ian Wachtmeister som de kom på i baren när dom var på gemensam semester i Israel... Bastuklass på den.

Sara sa...

Mycket.

Henk sa...

Ella Bohlin är ju ingen förlorare. Hon samlar fler kryss bland kd:s väljare än både Hökmark och Corazza Bildt. Problemet är att hon mötte en av landets mest populära politiker på samma lista. Med tanke på det är det väl ett under att hon fått nära 20% av rösterna.

Den som har ett minne kommer ihåg hur Alf Svensson nominerades till partiets lista, men valde att säga nej. Sen ändrade han sig i sista minuten eftersom en grupp inom partiet offentligt rasade mot att deras favoritkandidat saknades, nämligen Sacredeus. Inte heller då ville han stå i toppen, utan längre ned på listan.

Sen kan man fråga sig varför Svensson till slut valde att kampanja, och inte nöjde sig med att ge Ella sitt stöd. Kanske för att även en gammal hund känner vittringen när bytet närmar sig...

Men Garthon tar ju i så att han spricker. Är det någon som tror att unga kristdemokrater hade stannat hemma om Ella istället stått på andraplats? Så funkar inte politiskt engagemang...

Sara sa...

Nej stannat hemma hade de väl inte, men du måste ju ge Bohlin cred för den kampanj hon gjort? Den har varit en av de mest synliga i valrörelsen och har engagerat väldigt många unga inom kd och bland deras sympatisörer. Klart att fler unga väljer Bohlin än Svensson? Jag tycker nog att han skulle ha stöttat henne snarare än utmana. Han visste utgången. Men, som jag skrev, det är spelets regler.

Bloggerskan sa...

Jag håller med. Om nu Svensson varit med så himla länge och har nått en så aktningsvärd ålder och är så klok. (Jag tycker han inte är riktigt klok men det är ju min åsikt.) Då skulle han ju kunnat bli Ellas mentor och stöttat henne som partiledningen och stämman (?) gjorde. Inte utmanat henne genom en dyr personvalskampanj.

Svensson framstår inte som en distingerad erfaren politiker utan som en gammal man som klänger sig fast för sin egen skull. Ibland är det dags att inse att partiet kanske klarar sig utan en där i frontlinjen. Det har dom ju gjort med Hägglund. Men han är ju å andra sidan man.