måndag, juni 08, 2009

Kommentar till övriga resultat

Sen vill jag tillägga att jag är glad för att Miljöpartiet gör ett så pass bra val. Carl Schlyter och Isabella Lövin behövs verkligen i parlamentet, för djurens och miljöns skull. Jag förvånas inte över Vänsterpartiets ras (alla minst över det lokala jätteraset) och gläds åt att vi inte behöver ge några Sverigedemokrater några platser i parlamentet. Att Piratpartiet tar en plats är inte oväntat och det är bra att deras (huvud-)fråga lyfts där. Men i övrigt känns de som ett väldigt osäkert kort.

2 kommentarer:

Frida M sa...

Det är synd att Vänsterpartiet tappar så mycket, samtidigt som det kanske är bra att de ser att många tycker att det är lite destruktivt att propagera för ett utträde ur EU. Å andra sidan så behövs det kritiska röster från insidan i alla stora organisationer, så det är synd om kritikerna lät bli att rösta!

Sara sa...

Jo det är synd med tanke på hur klassklyftorna bara växer. Men jag kan förstå att V inte är ett alternativ för så många med den retorik de fört de sista åren. Deras partiledare Ohly känns ganska mycket "gammalvänster" med en negativ approach, lite bråkig/trotsig retorik. Det tror jag inte fungerar heller, precis som att det inte bara fungerar att säga "ut ur EU". Vänstern behöver akut en ny ledare, jag skulle tom kunna se möjligheten i att ha två ledare, där en skulle kunna vara Josefin Brink. Och varför inte Jonas Sjöstedt på andra sidan?