lördag, juni 20, 2009

Midsommar, in retrospect

Eftersom vädergudarna verkade gilla oss i norr igår bestämde Anna och jag enhälligt att dra med Mr M och Annas familj ut till havet på en picknick istället för att hänga i stan.

Vi for en bit söderut, ställde bilarna och promenerade ut till ett område med väldigt välskötta grillplatser, var vi dukade upp vår lunch.


Det här var vår utsikt


De tre medtagna barnen/ungdomarna kastade flatmacka, ett måste av nån anledning när man hamnar nära vatten.


Och Uffe passade på att låna kameran och ta en serie foton på sin fru.


Vi for tillbaka till stan efter några timmar och flyttade in gänget i familjens lägenhet där det grillades och åts en väldigt massa god mat igen.


Och dracks en del gott också.


Och sen blev väl bilderna därefter också (även om fotografen tog det ganska stilla).


Allt som allt en bra dag som slutade i barnsäng. Det visade sig att inga bussar gick i stan efter kl 14 (!) och då taxi skulle bli lite väl dyrt med det avståndet hem erbjöd sig 7-åringen Tor så ödmjukt att överlämna sin säng åt mig och M.


Nånstans där efter all mat infann sig också en långpromenad bland de vuxna på kvällen. Vi gick längs med Nydalasjön och lyssnade/tittade på alla 10-20 år yngre än oss som fyllefestade "som man ska" en midsommar. Lite kändes det som en reklamfilm för IQ eller Systembolagets informationsfilm till tonårsföräldrar. Men jag tror att ingen i vårt sällskap på riktigt längtade in till någon av de där festerna.

Stort tack till Anna, Uffe och barnen för en väldigt trevlig midsommar!

1 kommentar:

Unknown sa...

Tack själv! Det var så trivsamt. Men, som sagt, nästa fest blir damig. Männen tar ju så mycket plats allt eftersom promille-halterna stiger.