måndag, juli 28, 2008

Princess Leia and the gold bikini

Plötsligt var helgen över och det blev måndag. Hur gick det till? Det har varit en väldigt bra helg, iaf. Skön start på semestern. Och vädret kan man ju inte direkt klaga på, även om man inte är så förtjust i tusen grader varmt så är det trevligare så än att det regnar och är grått.

I lördags for Anna, Tor, mattias och jag till metropolen Örnsköldsvik och besökte Star Wars-utställningen där. Det var faktiskt lite häftigt. Visst saknade jag en del saker, inte mins Chewbacca som inte ens fanns med på bild, men i övrigt var det kolla saker där. Riktig rekvisita och riktiga kläder (inkl guldbikinin och en rad vackra klänningar som Amidala hade) från inspelningarna, filmer med bilder från hur de skapat olika figurer med en kombination av människor och dataanimering, stuntinslag osv. Och en hel del förlagor till de farkoster som finns med i filmerna. Riktigt fräckt. Störst utrymme fick såklart respiratorkillen Darth Vader som hade ett helt eget rum. Han sa ingenting, men man kunde höra han andas... R2D2 (med sitt bekanta pipande/kvittrande) samt 3CPO stod såklart också i varsin monter. Man kan förstå att det inte var så enkelt att "krypa" i 3CPO-dräkten inför varje inspelningsdag...den såg allt annat än smidig ut.

Det fanns också möjlighet att iklädd en cape och ljussabel ställa upp sig och ta kort tillsammans med två Stormtroopers (som tyvärr bara var rekvisita, ingen som var utklädd i dem), detta skulle vi såklart göra. T.om Mattias ställde upp utan större övertalning. Sen var det ju det här att det gick att spela in en film med SW-bakgrund, där man två personer i likadana caper med varsin ljussabel kunde få fightas i en minut. Tor var såklart helt lyrisk över detta, och en viss diskussion utbröt om vem som skulle vara med av oss andra. Mattias försvann bort på ett magiskt sett och kvar stod en vägrande mamma Anna och en Sara, som till sist fick se sig besegrad och ställa upp på detta magnifikt plågsamma....

Till sist var det Jediskola för Tor där han fick lära sig lite stridsteknik med ljussabel av (konstigt nog??) självaste Darth Vader och en Sith. Lite märkligt kanske att de lär ut Jedi-teknik, men visst visst. Tor var helt uppe i det och hade antagligen blivit en väldigt bra Jediriddare med tiden.

Allt som allt var det en kul dag, faktiskt värt pengarna. Lite besviken över souvenirshopen som var väldigt tråkig med grymma överpriser på typ bara plastfigurer och några få t-shirtar. Besökarna var nog över lag människor 30-40+ som mer eller mindre försökte föra över sitt intresse på de mestadels inte så intresserade barnen på runt 2-3 år. Visst var utställningen för de flesta, men under 5-6 år tror jag inte att man har så stor behållning faktiskt. Det blev mest bara trångt med alla barnvagnar och lite smågnälligt när barnen ledsnade.

Ska se om jag kan få upp lite bilder här sen. Dessvärre strejkade mitt lilla objektiv så jag hade bara teleobjektivet att tillgå, vilket begränsade en hel del.

Inga kommentarer: