lördag, juli 12, 2008

Film igen!

Real world problems aside så har jag sett alldeles för mycket film igen. Men det finns nästan inget bättre.

Min vikarierande arbetskollega hade en natt med sig Cloverfield som jag faktiskt nästan missat. Vi såg den en halvstökig natt så det blev lite hackigt, men jag tror att jag kan bedömma den rättvist oavsett. Min åsikt är nog att den var grymt överhypad. För jag har förstått efteråt att den är rätt hypad. Jag tror att det var rätt att se den utan att ens veta vad den handlade om, storyn funkade nog bäst så. Det är ingen dålig film, men jag tyckte inte att den tillförde katastroffilm-genren något alls egentligen. Det kändes som att jag sett allt förut, bara inte i denna blandningen. Handkamera-grejen hade sin poäng såklart och utan det hade filmen varit kass. Men det räckte inte. Så dessvärre 4/10 som mest.

Sen har jag sett Earthsea, en fantasyfilm (gjord direkt för tv) som jag aldrig tidigare hört om. Danny Glover och Isabella Rosselini spelade två av huvudrollerna. Den var okej, men inte heller någon höjdare. Bitvis fånig dialog, mycket blandat från både Harry Potter och Sagan om ringen. En naiv huvudroll á la Anakin Skywalker (som tonåring/vuxen) resulterade i utebliven sympati från min sida dessutom. 5/10.

Sen lite komedier mina slöa dagar. Först ut en komedi av mer feel-good-slag än skratt-komedi, Waitress. Den var söt och lite annorlunda. Ingen toppfilm, men helt klart värd att se. Jag blev sugen på paj, kan jag säga. 7/10.

Nästa komedi var väldigt lik Heartbreak kid, men med lite högre humornivå; Forgetting Sarah Marshall ("Dumpad", på svenska). Inte den roligaste jag sett, men den hade ett visst underhållsvärde när den höll sig från sexskämt på den lägre nivån. Väldigt förutsägbar tyvärr, den följer verkligen mönstret för en klassisk romkom. Plus för att Mila Kunis (Jackie i that 70's show) gjorde en väldigt bra rollprestation. 5/10.

Idag har jag så slöat framför Chaos theory. Mina förväntningar var nog ganska låga, jag tänkte att den skulle vara som den ovanstående ungefär, men så var det inte alls. Den var väldigt bra, hade mer av ett budskap och visade prov på ganska bra skådespeleri. Ryan Reynolds impade faktiskt, och Emily Mortimer (som även var bra i Match point) gjorde en bra insats. Hon är grymt söt dessutom, en riktig "pocket-person". En rolig komedi med flera vändningar som höll intresset uppe. 8/10 tror jag minsann.

Nästa vecka ska väl solen komma på besök så då blir det väl lite färre filmer kanske. Den 25 juli har dock The Dark Knight premiär så då blir det ett biobesök kan jag lova.

Inga kommentarer: