torsdag, juli 03, 2008

Om klädkoder och ömma fötter

Ont i fötterna, är dagens grej. Har varit på stan med systern i stort sett hela eftermiddagen och det slet lite. Men vi har haft trevligt. Vi köpte brunch som vi fick med i en picknickkorg i parken vid kafé Station och satt där och åt bland en massa andra umebor. Inte alls dumt, det skulle jag kunna göra ofta. Sen har vi shoppat lite, eller ja, lillasyster har shoppat. Jag köpte bara linsvätska. Nu sitter hon och Mattias och lanar WoW i vardagsrummet och sörplar milkshakes som jag gjort åt dem. De ser rätt nöjda ut.

Igår blev det plötslig utgång med Fanny. Hon hörde av sig och verkade ha akut socialt behov så jag och Mattias hängde på henne ut och tog några öl. Efter ett tag anslöt även hennes nyblivna sambo Hindrik. Det var väldigt trevligt, jag hoppas att de hade lika kul som jag. Vi satt på Lottas krog tills dess att de stängde, sen promenerade vi hem i den ljusa sommarnatten.

Lottas krog hade förresten en lapp uppsatt utanför där de förklarade att de numera antagit en ny klädkod. Först läste vi den lite på skämt men insåg efter en stund att det nog var på riktigt. Lite märklig faktiskt. Jag minns inte formuleringarna exakt men det var något om att man skulle ha lämpliga kläder för nöje, eller hur det nu var. Det exemplifierades bara i form av mäns klädsel; skjorta eller tröja och byxor (vilket fick oss att fundera över om folk gått ditt utan byxor?) så vad som ansågs som lämplig klädsel för kvinnor var mer osäkert. Jag kan köpa att man vill ha en klädkod på ett sätt, men anledningen som lämnades; att de tänkte på de i deras kundkrets som kunde uppleva vissas klädsel som stötande, kändes lite konstig. Allvarligt, vad är det för klädsel som anses stötande? Och vem bryr sig vad nån annan har på sig på krogen? Ja, jag blev lite skeptisk faktiskt. Undrar om de tänker på att en klädkod också kan påverka kundkretsen (trots vårdad klädsel) negativt?

Inga kommentarer: