tisdag, januari 24, 2012

Och de nominerade är...

Kanske var det att nomineringarna till årets Oscargala skulle släppas idag som gjorde att jag sov ovanligt dåligt efter lunchtid. Oavsett var det spännande att kliva upp och läsa vilka som föll juryn i smaken i år.

Jag har inte räknat så noga, men det känns lite som att det blev ovanligt 'spridda skurar' i år. Hugo (som i och för sig inte bara hyllats) och The Artist knep hyfsat väntat flest nomineringar (11 resp 10st) men sen är det mer utspritt. 

Nu ligger jag förvisso lite efter i filmtittandet men det finns några saker som förvånar. För det första hade filmen som Max von Sydow så glädjande knep en nominering för, Extremely Loud and Incredibly Close, faktiskt helt gått mig förbi. Desto roligare nästan. Förvånad också över de få (3) nomineringar till den så unisont hyllade 'svenskfilmen' Tinker Tailor Soldier Spy av Tomas Alfredson. Samma sak med Drive och Ryan Gosling. Och jag hade nog utgått ifrån att Tintin skulle finnas med i kategorin bästa animerade. Det var kanske den största förvåningen, men det är å andra sidan kanske den kategori jag sett minst av själv. Jag hade dessutom hoppats lite på Tilda Swinton men är samtidigt glad att de nominerat Melissa McCarthy för sin biroll i Bridesmaids (ge oss en komedi-kategori snart, Oscar Academy!).

Det var väl mina första tankar om nomineringarna. Nu är det bara att sätta fart och se det jag inte hunnit för den 26 februari får vi se resultatet!

Inga kommentarer: