fredag, januari 27, 2012

I want to be on the Brad Pitt diet!

Ända sedan jag först noterade att Brad Pitt åt/drack/hade nåt i munnen i nästan exakt varje filmruta i Ocean's Eleven (2001) har det varit svårt att inte lägga märkte till att han fortsatt göra så. I varje film. Så även i en av hans senaste, Moneyball (2011). Det är ett under att han fortfarande håller sig snygg* han måste gå på nån form av 'mellan-filmer-diet' eller nåt. 

Jag hävdar inte att jag är/var först på bollen här; det är långt fler än jag som lagt märkte till det men efter att ha sett nämnda Moneyball ikväll var jag tvungen att googla lite. Jag hittade bland annat The Definitve Food Dairy; dvs en lista på ALLT Brad Pitt stoppat i munnen på film. Impressive! Det visar sig att det inte alls började i Ocean's-filmerna, då jag la märke till det, utan har funnits med i stort sett hela karriären. Och jag måste applådera det, roligare gimmick (som han dessutom lyckas utföra samtidigt som han behåller all charm) har jag knappt sett hos en skådespelare. Inte utan att det varit ett uttalat kännetecken, vilket det här, vad jag förstår, inte är. Enda problemet är väl att när man väl börjat se det, går inte att sluta se det, och det kommer nästan lite i vägen för själva filmen.

Jag hittade även ett montage, som dock inte riktigt ger den fulla bilden av hur oerhört frekvent ätandet är, men still funny:




*Vilket han imo gör, han blir till och med bara snyggare med åren, som de flesta (?) män...

Inga kommentarer: