lördag, januari 21, 2012

Väntad avgång

Det första jag frågade M när jag vaknade för en dryg timme sen var om Juholt avgått idag. När jag läste inatt att det var kallat till pressträff idag så var det vad jag väntade mig. Jag kan inte påstå att jag tycker att Juholt gjort ett så galant jobb, han var en bit för oslipad/oerfaren, men samtidigt har han inte heller riktigt fått den chansen som jag kan tycka att man förtjänar. Men det blev ohållbart och omöjligt att reparera så det här var enda utvägen.

Jag hoppas på ett mindre tråkigt val än Nuder som efterträdare, men samtidigt är det svårt att se att det skulle finnas så väldigt många som vill ta över efter det här. Granskningen av (s)-ledaren har varit orimlig. Speciellt då vi samtidigt har en utrikesminister som förekommer i en utredning om folkmord, något det inte stått många rader om i media ändå. DET borde vara allvarligt nog för att kräva avgång, eller åtminstone en populär 'time-out' under tiden som det utreds. Men inte. Att media sitter i knät på regeringen är både löjligt och obehagligt.

Viktigt nu är väl att (s) väljer en partiledare som de är bekväma med, som är lite mer etablerad och stark, som kan leda dem ur det värsta. Som håller inför media, för de lär knappast lägga ner nu när de har sån medvind. Jag vet faktiskt inte vem det skulle vara.

Inga kommentarer: