måndag, januari 30, 2012

Fredrik & Filip får sabba Oscarsändningen i år också

Åh så ilsk jag blir! Inte förvånad alls i och för sig, men irriterad. Enligt Aftonbladet blir det även i år Fredrik & Filip som får uppdraget av Kanal 9 att kommentera Oscargalan, trots all kritik de fick efter förra årets fiasko. Och enligt artikeln så tycks det som att vi kan förvänta oss en repris med två ivrigt babblande och häcklande kommentatorer som knappt vet vilka vare sig filmerna eller skådespelarna är.

Sitter man uppe mitt i natten en söndag för att se Oscargalan gör man antagligen inte det för att lyssna på F&F eller för att man, precis som de tydligen, tycker att det är en "jävla skitgala" och önskar göra narr av filmfolket. Så varför Kanal 9 har valt att göra om sitt gigantiska misstag från förra året förstår jag inte. De tycks i vart fall inte lyssna på sina tittare.

Nu har jag tre veckor på mig att hitta en schysst streamingtjänst, för det lär verkligen inte bli Kanal 9 för min del. Jag hoppas att någon annan svensk kanal kan ta på sig att sända Oscargalan nästa år.

Edit: För att förtydliga för alla som tror att det är nån slags pungspark mot F&F som personer; så är inte fallet. Jag har gillat det mesta av deras egna program. Breaking News var smått brilljant rätt ofta. Men det här är inte deras grej, de kan inte film, det är min poäng. Man kan kritisera en gärning utan att 'näthata' personen som utför den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så varför Kanal 9 har valt att göra om sitt gigantiska misstag från förra året förstår jag inte:

De är tillbaka därför att det INTE blev ett fiasko förra gången, de vet att F&F drar storpublik.

två ivrigt babblande och häcklande kommentatorer som knappt vet vilka vare sig filmerna eller skådespelarna är:

Huh? De vet troligen mer än de flesta då de kan dra anekdoter om en hel del kändisar de har träffat/intervjuat

Sara sa...

Haha, nej jag tror inte F&F drar storpublik en söndagsnatt. De som ser Oscargalan är säkerligen till majoritet filmintresserat folk, inte fans till F&F i första hand. Att så många protesterade förra året tycker jag talar för den tesen ganska tydligt. Jag har tidigare skrivit att jag också gillar F&F, men i rätt format. Det här är inte det.

Och nä, deras kunskap om filmer, om skådespelare och deras karriärer visade de med mycket stor tydlighet förra året att de inte kände till. Skvaller och rykten kan de, visst, men det är inte riktigt det man som filmintresserad främst vill lyssna på.