onsdag, januari 11, 2012

Hur många vuxenpoäng får man för att jämföra elpriser på nätet?

Idag gick då sömnen om intet alldeles för tidigt. Det är för mycket som cirkulerar i huvudet för att jag ska kunna sova lugnt och fridfullt. Först var det bilen, men det löste jag snabbt, i vart fall det rent praktiska att få till allt. Sen ska den bogseras dit ikväll eftersom jag inte har lust att göra det i rusningstrafik imorgon bitti efter jobbet. Bogsera bil är ett elände, jag gillar det inte alls. Sist gick bogseringslinan av mitt i en rondell. Och den här gången ska vi längre, över älven och genom triljarders med rondeller*.

Sen är det allt annat praktiskt som kommer med flytten. Vi har i stort sett inga flyttlådor fixade än. Sen adressändring, elavtal, bredband osv. Just nu försöker jag förstå hur Kundkraft, som många rekommenderar, kan säga sig ha billigaste el-avtalen med 98 öre/kWh när Skellefteå-Kraft erbjuder ett för 73 öre/kWh enligt elskling (ett erbjudande jag dock inte ser på SK:s egen hemsida). Jag blir helt enkelt inte riktigt klok på hur det där med elavtal fungerar och vad jag bör kolla efter. Det borde finnas en förvirrad-vuxen-ombudsman för sånt här.

*Jag vet att det heter cirkulationsplats, men finns det nån som säger det mer än de som ständigt rättar i artikelkommentarer?

2 kommentarer:

Jämföra elpriser på nätet sa...

73 öre per kWh låter som ett riktigt bra pris! Skall kolla upp det, så här års är allt under 90 öre ett bra pris.

Sara sa...

Gör det! Elskling.se är en bra sida att jämföra priser på.
Jag funderar fortfarande på om jag missat något men det tycks inte så. Kan säkert vara för att vintern varit mild som priset är lägre.