lördag, januari 14, 2012

Kvällens tv-tips!

Ett tv-tips inför kvällen tänker jag dock kosta på mig. SVT2 visar kl 21 en av mina Moodysson-favoriter; Mammut (2009). Välspelad, snygg och riktigt bra. Ämnet är kanske inte riktigt så tankeställande idag som för ett par år sen (och kanske kom filmen just i det avseendet t.om. ett par år sent) men det skadar inte att påminna sig om att världen ser olika ut. Med Michelle Williams (som bara blir bättre och bättre) och Gael García Bernal (som sällan varit snyggare) i huvudrollerna. Absolut värt att se!





Är du mer på komedi-humör kan jag annars tipsa om Coen-brödernas Burn After Reading (2008) som TV7 visar kl 22. Lite förväxlingkomedi som kanske inte är fullpott men helt klart kul och värd att se, om inte för att få se Brad Pitt som korkad gym-snubbe som försöker idka utpressning på ryska ambassaden tillsammans med den alltid så underbara Frances McDormand. Filmen kryllar för övrigt av bra skådisar som gör skojiga roller; John Malkovich, George Clooney, Tilda Swinton och Richard Jenkins.





Däremot skulle jag vilja rekommendera att inte slå över till TV3 kl 23 för att se När lammen tystnar (1991). Jag såg om den för nåt år sedan och tyckte faktiskt inte alls att den har åldrats med den värdighet jag hade hoppats på. Den var helt enkelt inte riktigt bra längre. Och det är synd att sabba ett gott filmminne. Frågan är om samma sak gäller med Top Gun (1986) som TV11 visar kl 21.30. Annars är det en film jag faktiskt varit lite sugen på att se om. Men jag vet inte jag...

Inga kommentarer: