torsdag, oktober 14, 2010

Alla dessa val, kan ingen bestämma åt mig?

Det känns som att jag precis börjat plugga men redan imorgon går tiden ut för ansökningar till vårterminen. Den stressen som uppkom när jag insåg det i början av veckan...

Nu beror det såklart på hur det går den här terminen, men jag utgår halvt om halvt från att jag pluggar färdigt till våren. Jag behöver en halv termin som minst för att få färdigt min kandidat men det är lättare sagt än gjort att bestämma vad den ska innehålla.

Jag var lite inne på att läsa något som verkar kul mest; kanske nån ledarskapskurs, nåt med genus eller kanske allra helst en journalistik-kurs. Men i brist på klockrena sådana har jag lagt undan den tanken för nu. Jag skulle egentligen mest behöva en spets, eller något som hottar upp min examen lite och det är inte så lätt att avgöra vad det skulle vara.

Tanken nu är någon form av juridik, och då är det "jöken" (juridisk översiktskurs) som gäller. Den är dessutom en halv termin, vilket är perfekt. Men så kikade jag och såg att den även ges i kombination med olika inriktningar. De två som lockade mig mest var miljörätt och förvältningsrätt. Den sista kanske inte låter så oerhört rolig, men passar kanske en statsvetare. Å andra sidan kan miljörätt vara en bra sak att ha dessa tider och kanske kan göra att min examen sticker ut lite lite från random stats-kandidat. Men jag vet inte.

Jag har sökt studievägledaren på stats vid ett par tillfällen utan att lyckas. Jag kanske skulle gjort ett mer seriöst försök (fast att vänta vid hennes rum mitt under mottagningstid i 10 minuter utan att hon dök upp är hyfsat seriöst?) såhär i elfte timmen. "Decisions, decisions."

Inga kommentarer: