fredag, oktober 29, 2010

Sista säsongen för polygamerna

Så, Big Love gör en sista säsong innan hejdå. Jag vill minnas att jag tyckte att serien sjönk ett steg förra säsongen, blev rörig och för oengagerande. Så det kanske är dags, som de säger. Bättre sluta för tidigt än att trasa sönder.

Ser att The Gates också grupperas under "ended/canceled shows" på My Episodes. Väldigt synd. Den hann ju knappt ta fart innan det var över. Efter att man gjorde typ samma med The Riches vägrade jag se nya serier ett långt tag, för att slippa besvikelsen. Men nyfikenheten tog över och så gav jag mig hän åt nykomlingar igen. Kanske var ett misstag. Jag har läst på amerikanska forum att det är många som anammat den taktiken annars, och det är klart, beroende på hur många det handlar om så kanske det bidrar till att sänka tittarsifforna, vilket tycks vara allt som avgör om en serie får fortsatt förtroende eller inte. Inte kvalitet, framtidsutsikter osv. Därför kan Charlie Sheen fortsätta spela sig själv på tv och kassera in miljoner för det (fast jag läste att den börjar sjunka i topplistorna nu, kanske har folk fått nog?). Och därför kan tv-bolagen ändra om i tv-tablåerna så att oönskade serier får sämre sändningstid och färre tittare.

Det skulle vara intressant att se hur tittarsiffrorna ser ut på andra håll än framför de amerikanska tv-apparaterna. Nedladdningar, streaming, utländsk tv, osv. Undrar om det sett annorlunda ut då?

Inga kommentarer: