måndag, mars 22, 2010

Hemma-funderingar

På väg hem igen. Sitter på ett ganska skumpigt X2000 på väg mot Sundsvall. Ute har snölagret bättrats på men solen skiner och det är ganska vackert landskap utanför fönstret.

Som alltid när jag är/lämnar Stockholm funderar jag över om jag kanske inte ändå skulle göra en lite större ansträngning och ta mig dit ett par år. Men jag vet aldrig säkert vad jag känner. Jag gillar Stockholm, även om det ofta känns ganska skönt att fara hem. Men det finns kanske möjligheter där som inte finns hemma i Umeå. Framför allt vad gäller jobb.

Men jag vet inte. Jag har verkligen kommit att älska Västerbotten för dess natur och mentalitet (även om jag tycker mig se en något nedåtgående trend vad gäller trevligheten hos folket också) och en del av mig känner att jag skulle kunna vara hemma där. Jag vet att om jag skulle flytta skulle jag troligen inte komma tillbaka, trots att jag kanske egentligen skulle vilja. Varför skulle jag, på nåt sätt.

Men jag funderar säkert vidare och om det inte dyker upp ett gyllene tillfälle så funderar jag säkert fortfarande lagom till 40-årsdagen men då kanske snarare i termer som "jag skulle ha...". Den som lever får se.

Inga kommentarer: