måndag, januari 02, 2012

Nytt år - nya tv-serier

Jag har kikat igenom lite amerikanska tv-sidor och sonderat terrängen med alla nya tv-serier som tv-bolagen hållt på fram tills nu, 'mid-season'. Några från hösten lär ryka, vissa har uppehåll osv så cirkeln blir väl i någon mån sluten. Och jag ser fram emot ett tv-schema som inte gapar så tomt som det gjort de senaste veckorna. Än har jag inte upptäckt någon "wow-serie" som jag 'måste se' men det finns en del intressanta säsongsstarter ändå. Här är i vart fall ett gäng nya serier som jag antagligen kommer att spana in:

Alcatraz (Fox)
J.J. Abrams står som executive producer (tillsammans med Elizabeth Sarnoff, "Lost") för denna nya Fox-serie. Det ökända fängelset Alcatraz stängdes för gott 1963 men vad vi tydligen inte vet är att fångarna, drygt 300 till antalet, inte alls flyttades till andra fängelser utan bara försvann i tomma intet en natt. Nu nästan 50 år senare dyker de åter upp utan att ha åldrats en dag och ställer till elände. Med Sam Neill ("Ivanhoe", hallå?), Sarah Jones och Jorge Garcia ("Lost"). Start 16 januariTrailer.

House of Lies (Showtime)
Säkerligen har många "Veronica Mars"-fans väntat på att återse Kristen Bell i tv-rutan och nu blir de bönhörda. Själv är jag lite för gammal för VM men har ändå sett Bell en hel del och gillar henne trots att hon kanske inte alltid är briljant som skådis. Här spelar hon högklassig konsult på en firma tillsammans med bl.a Don Cheadle och det utlovas som en rapp, rolig komedi. Start 8 januari.



Luck (HBO)
Egentligen lockar inte en tv-serie som ska handla om skumraskaffärer på en galoppbana kanske sådär väldigt mycket, men när Dustin Hoffman och Nick Nolte står på rollistan (och Michael Mann som executive producer) så är det svårt att inte bli nyfiken. Start 29 januari. Trailer.

Smash (NBC)
Det går ju bra för Glee så att vi skulle se fler musikal-serier var väl inte oväntat. Det sägs dock att den som förväntar sig en variant på Glee lär bli besviken, vilket bådar gott för mig då jag inte tål den serien. Smash handlar, kortfattat, om en grupp människor som försöker sätta upp en musikal om Marilyn Monroe. Rollistan är även här intressant, vad sägs om Anjelica Huston, Debra Messing ("Will & Grace") och Jake Davenport ("Coupling", "This Life", två gamla favoritserier)? Start 6 februari. Trailer.

Touch (Fox)
Kiefer Sutherland tycks ha fastnat lite i gåtlösandet kring terrorister. I Fox nya serie spelar han dock inte agent utan journalist och far till en autistisk son som visar sig sitta på lösningar på världens säkerhetsproblem på nåt vis. Danny Glover finns också med på rollistan. Jag är lite skeptisk, milt uttryckt, men kommer antagligen ändå spana in några avsnitt av den här serien. Start 25 januari.


Awake (NBC)
Mystik och tidsrese-temat är klart populärt just nu och Awake är en i raden av serier som ger sig på det. Här handlar det om en polis, Michael Britten (Jason Isaacs) som är med om en olycka med dödlig utgång. Det är dock oklart om det är hans son eller fru som förlorat livet; Michael pendlar nämligen mellan två verkligheter. I den ena lever hans fru och i den andra lever hans son. Han har dessutom olika kollegor i respektive version och går hos två olika terapeuter som båda hävdar att just deras version är på riktigt och att den andra är en dröm. Skulle kunna floppa rejält men kan också bli rätt bra. Start 11 februari. Trailer.

Don't Trust the B--- in Apartment 23 (ABC)
ABC har haft flyt med sina komediserier ett tag. Den här senaste ska handla om June (Dreama Walker) som flyttar från landsbygden in till New York och blir rumskompis med Chloe (Krysten Ritter) med högst tvivelaktig moral som skinnar henne på allt hon äger. När June inser detta börjar hon ge tillbaka. Ja, jag tror att det är ungefär det som den ska handla om. Mitt i allt dyker dessutom James Van Der Beek ("Dawson's Creek") upp och spelar sig själv. Oklart startdatum.

GCB (ABC)
Good Christian Belles, GCB, känns väl inte på pappret som en serie jag kommer att följa men är kanske ändå värd att nämnas. Den påminner mycket om Suburgatory som startade i höstas på samma kanal där handlingen kretsar kring den rika, kristna (när det passar) och ytliga förorten. I GCB är det Amanda (Leslie Bibb, "Popular" bl.a) som återvänder hem till mamma med sina två barn efter en skilsmässa. plötsligt ser hon sin uppväxtmiljö med lite andra ögon då hon plötsligt är tillbaka i sitt gamla kompisgäng (bl.a Kristin Chenoweth) där ingen tycks ha växt upp. Oklart startdatum. Trailer.

The River (ABC)
AHS lyckades bra som skräckserie på tv och nu kommer vad jag förstår ett nytt försök till skräck/mystik-serie från ABC. The River kretsar kring ett sökteam som beger sig till Amazonas djungel för att söka rätt på en känd tv-programledare (tänk "krockodiljägaren") som försvunnit. Trailern känns lite Lost-varning dock, men det är väl för tidigt att säga. Start 7 februari.


Inga kommentarer: