söndag, maj 19, 2013

Uppstyrning pågår

Okej liiite duktig nu då. Jag fick ju lov att styra upp det ändå. Jag tog just ut matpaj nummer två som vi hjälpts åt att sno ihop här ikväll för att ha till matlådor i vecken. En spenat- och valnötspaj och en broccoli- och ädelostpaj. Jag har just smakat på den förstnämnda som får godkänt. 

Lite klurigt det där med pajer annars när äggstanning inte är ett bra alternativ. M vill helst inte äta ägg särskilt ofta och själv är jag allergisk. Inte dödligt allergisk men tillräckligt för att må dåligt om jag får i mig några större mängder. När jag var liten tålde jag det inte alls men numera funkar det med lite ägg i saker då och då. M:s mamma som är dietist brukar säga att man ska försöka utsätta sig för saker man är känslig emot (inte dödliga allergier för jordnötter etc då förstås) och det tror jag på och brukar anamma. Jag tror att det är därför jag fixar lite idag mot när jag var yngre. 

Men iallafall blev det utan ägg idag. Spenatpajen fick en blandning av keso och créme fraiche och så blandade jag i riven ost istället för att ha uppepå. Och det verkar funka. Det blir inte äggstanning-feeling men det håller ihop nog för att inte allt ska rinna ut när man skär upp den. Den oprövade broccolipajen fick en blandning av matlagningsgrädde, créme fraiche och lite maizena. Återstår att se hur den blev.

So far so good iallafall. Nu har vi som det ser ut matlådor för hela veckan. Plus någon kvar från förra helgen i frysen. Inte så mycket variation kanske men det duger då åt mig. Nu ska jag ha en dejt med tvättmaskinen en stund och se om vi kan hitta en lösning på morgondagens klädproblematik också.

Inga kommentarer: