fredag, maj 03, 2013

Kvällens tv-tips!

Ikväll visas faktiskt fler än en film som jag kan rekommendera. Först ut Into the Wild (2007) på TV11 kl 21. En av mina absoluta favoriter, och en film jag tipsat om flera gånger tidigare här. Med Emile Hirsch bl.a, i regi av Sean Penn.

Är man mer sugen på komedi än verklighetsbaserat drama kan jag rekommendera Dumpad (2008), "Forgetting Sarah Marshall" på svenska, för övrigt, som visas på TV3 kl 21.30. Bitvis låg humor, speciellt när Russell Brand är med, men här är han faktiskt lite kul (skådespela kan han dock inte särskilt bra, men det funkar ändå här). Med Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis m.fl.

Gillar du en touch av lite övernaturligt är det kanske istället Flickan från Ovan (2009) som du ska se på Kanal 5 kl 22. Peter Jackson har filmatiserat boken "The Lovely Bones" där vi får följa Susie Salmon i något slags mellan-liv-och-död-läge där hon försöker leda sin familj till lösningen på hennes bortförande. Saoirse Ronan gör rollen som Susie och vi ser även Mark Wahlberg, Rachel Weisz och Stanley Tucci i huvudrollerna. En film jag vet många gillar men som jag personligen var kluven till. Inte Jacksons mest självklara, jag tycker han spårar ur lite för mycket, men den är absolut sevärd.

Inga kommentarer: