fredag, juli 20, 2012

Ögonblick som förändrar livet

Och jo, apropå boken, Annika Östberg - "Ögonblick som förändrar livet"; jag är snart klar med den, eller jag har kanske en knapp fjärdedel kvar. Det har varit intressant läsning på flera sätt. Eftersom den sträcker sig över så lång tid blir det lite nutidshistoria i det hela, speciellt i utvecklingen av amerikansk rättspolitik, utvecklingen av fängelseregler osv. Jag hade nästan velat ha mer av just det. Jag vill lite ha mer av det mesta egentligen. Det blir väldigt kortfattat när man ska beskriva ett liv från tonåren på 60-talet till idag på drygt 250 sidor.

Jag är lite kluven till hela boken än så länge. Eller snarare innehållet. Det finns så mycket värderingar och politik i det hela. Och ibland kan jag som läsare ana att det kanske finns en annan version, eller snarare kanske en annan upplevelse av det som Annika berättar. Som i alla levnadshistorier, såklart.

Men det är en bra bok, intressant och ganska spännande. Jag har haft svårt att lägga den ifrån mig, vilket jag fått göra ganska ofta. Så jag kan definitivt rekommendera den. Lite jobbigt bara känslan av att vilja ha mer, veta mer, få mer uppföljning av tidiga händelser, svar på frågor som lämnats hängande osv. Det jag tänker på mest, och som nog ingen kan svara på egentligen, är vad som hade hänt om Annika släppts efter 12,5 år, vilket var det hon mer eller mindre lovades från början. Det som till sist blev 28 år (plus 2 år i Sverige). Och det hade varit intressant att höra hennes mammas perspektiv, från början till slut.

Men ja, jag kan absolut rekommendera den!

1 kommentar:

Linda sa...

Hon är fascinerande, den kvinnan. Jag har hört henne tala i Sundsvall.

http://jagharintebaraenhund.wordpress.com/2011/10/25/annika-ostberg/