onsdag, juli 18, 2012

Det tar sig!

Jodå, jag lever och mår bara bra, även om det varit lite tyst här i ett drygt dygn. Andra saker har tagit tid bara. Som väntat vaknade jag upp med ett betydligt bättre humör igår så min lilla dipp i förrgår kanske vi inte ska låtsas om längre.

Kortsidan mot havet, halvvägs på första strykningen
Husmålning, har stått på schemat framför allt. Väggarna som vetter mot havet är, såklart, mer slitna än de andra så de har krävt två omgångar färg. Det är vi snart färdiga med. Bara ena kortsidan är kvar för en andra omgång nu. Sen ska de nytillsågade och målade knutarna upp, de nya fönsterbrädorna ska målas och sättas upp och sen är det faktiskt klart! Roligt har det varit, även om det faktiskt inte var lika kul att måla andra omgången på samma vägg som första.

Fikapaus igår på Tullgården här i byn
Vad har vi annars gjort? Tja, fin-fikat, umgåtts på ett icke-stressat sätt (semestern börjar ta sig nu mot slutet), sett ett par filmer om kvällarna, spelat Diablo 3, hjälpt lil'sis att plugga inför sina tester på nya jobbet så att hon verkligen blir certifierad och får vara kvar (imorgon är sista testen och det ser ut att gå vägen!), ätit middag hos svärföräldrarna i skärgården med mera. Idag fick vi dessutom rycka in och få tillbaka ett av lammen som bor i hagen tvärs över vägen. Det hade hittat en rymningsväg i gärdsgården men som tur var upptäckte ett par turister rymmaren innan det hände en olycka och kom och sa till när jag stod och målade.
Sötgrannarna, söker svalka i skuggan
Vi har också funderat vidare över husplanerna och det känns som att vi både kommer närmare varandra i idéväg och närmare nån sorts plan. Det känns verkligen bra. Huset har ju i ärlighetens namn inte alltid känts roligt, ett tag kändes det mest som ett stillastående renoveringsprojekt som inte riktigt hade något inspirerande mål alls. Men den här våren, och framför allt under den här semestern, har det kommit sig framåt på ett sätt som plötsligt känns så väldigt hoppfullt. Nu är huset åter lite den där möjliga guldglimrande saken som det var när vi först köpte det. Jag kan inte förklara hur bra det känns!

Smultronstället i Holmsjön
Vi skulle egentligen ha målat färdigt även sista väggen idag, men så tyckte M att vi skulle fara iväg och göra nån utflykt av nåt slag efter att den nästsista sidan var färdigmålad. En mycket bra idé. Så det blev ett besök på Smultronstället som är en kombinerad handelsträdgård och café en bit utanför Umeå. Definitivt värt ett besök, även om man inte vill köpa växter så är det mysigt att bara strosa runt och sen ta en fika.

Snart är semestern slut men det är en del saker kvar att hinna med innan dess. Jag tror att det kommer bli lite som semester att komma tillbaka på jobbet på måndag... Men jag klagar inte alls. Det ska bli väldigt kul att vara tillbaka igen och fortsätta lära mig en massa nya saker. Jag hoppas bara jag minns det jag redan lärt mig en gång...

Inga kommentarer: