onsdag, juli 25, 2012

Ledig dag ska vara ledig?

Jag hade ju faktiskt tänkt vara duktig och jobba ifatt lite vad gäller trädgårdsarbete idag när jag är ledig. Men så just som jag skulle gå ut började det dåna av regn på taket. Så jag tänkte att nja, kanske inte ändå. I ärlighetens namn så varade skuren knappt i två minuter men det har varit mulet, småkyligt och känts som att det ska börja igen när som helst så det har inte lockat att gå ut. Men jag borde väl kanske. Vi får se hur det artar sig senare. Annars finns det alltid städbehov inomhus, det är inte som att jag behöver gå sysslolös direkt.

Jag var förvisso ute och plockade jordgubbar i landet. Vi hade inte riktigt förväntat oss att det skulle bli några nu när vi grävde om det, men lite tycks det bli. Så jag passade på när jag ändå var ute för att få schysst täckning på telefonen medan jag pratade med lillebror (i nästan två timmar). Det får man nämligen utomhus här numera. Om man har tur, vill säga.

Och apropå jordgubbslandet. När vi grävde upp det dök det upp en och annan potatis eftersom den delen vi utökade landet med tidigare varit potatisland. Jag kastade bort de jag träffade på men M tyckte det var onödigt och lät de vara kvar 'och förmultna'. Behöver jag säga att vi nu och då fått gå ut och plocka bort potatisen som växer upp genom markväven intill jordgubbsplantorna?
*insert told-you-so-dans*

Nu ska jag bara försöka hålla mig från att äta upp alla jordgubbarna själv och vara rättvis och dela med mig när M kommer hem...

Inga kommentarer: