fredag, juli 20, 2012

Kattskaffartagen

Lil'sis har bestämt att det blir katt i ett antal år framöver för hennes del så idag var vi och tittade på två ställen tillsammans med en kvinna från djurskyddet. Det känns väldigt vettigt att köpa katt därifrån, de gör ett ordentligt bra jobb. I gengäld får man en frisk, veterinärvårdad, kastrerad och vaccinerad katt och räddar någon som annars skulle gått ett oklart öde till mötes. I det här fallet blir det två kattor.

Jag skulle vilja ta med alla hem, men efter ett besök i kvinnan från djurskyddets hem där det för närvarande huserade upp emot 20 katter i blandade åldrar (bl.a två kattungekullar) så känner jag att kanske inte alla ändå... Men jag skulle vilja rädda alla till bra hem. Samt blunda hårt med öronen för de sämre historierna om hur de kom till djurskyddet. Människor är känslokalla ibland verkligen. Speciellt när det kommer till katter, tydligen.

Vi får se vilka det blir som Bea/vi får äran att bli personal åt. Hon har inte riktigt bestämt sig än. Men det blir två i vart fall, något av de paren som följts åt sedan starten. Det vore synd att dela på dem. Och inga av de mindre kattungarna, de är det lättare att hitta hem till ändå. Visst är det mysigt med kattungar, men de växer ändå upp så snabbt.

Jag är glad att jag stödjer djurskyddet när jag ser vad de gör och för vilka (inte bara katter, förstås). Jag fortsätter hoppas att kattägare förstår vikten av att kastrera sina katter, oavsett kön. Katten mår bättre och vi slipper få oönskade kullar till världen som i bästa fall kan skänkas/säljas för ingenting till personer med blandade syften. Det finns alltid katter på djurskyddet att köpa, just nu behövs inga nya. Så ta hand om din katt!

1 kommentar:

Vikab sa...

Jag kan bara hålla med helt och hållet!