torsdag, juli 19, 2012

Bortaregn och återfunnen fotolusta!

Udda väderdag idag. Vi hade strålande sol som stekte min stackars pigmentlösa hud under tiden jag målade brädorna till de nya fönster- och dörrkarmarna ett först varv. Då vi varit lite snåla med dagsutflykter diskuterade vi om vi kanske skulle ta oss iväg på något och fastnade för idén att göra lunch i stan och ta med till nån mysig plats längs med Umeälven. När vi väl lämnat vårt solparadis möttes vi halvvägs av ett ofantligt hällregn med åska. Just vår tur.

Perfekt picknick-väder
Så det blev istället lunch på Costas i stan i hopp om att regnet snart skulle ge sig. Men icke. Efter ett par butiksbesök i stan tog vi bilen till Västerbottensmuseet på Gammlia och besökte den väldigt intressanta utställningen i svartvitt dokumentärfoto från 70- och 80-talet som annars hör hemma på Moderna Museet (där jag också besökt det en gång tidigare). Väldigt intressant! Jag har en hel massa funderingar i huvudet efter det och hade nog ett nästan färdigformulerat funderar-blogg-inlägg i huvudet när jag gick ut därifrån. Vi får väl se om jag nånsin får ner det i skriven form.

Rekommenderad fotoutställning
Jag blev i vart fall väldigt taggad på att plocka fram min gamla analoga kamera och sätta i svartvit film och bara go nuts. Bortom alla digitala, (sönder)redigerade färgbilder med uppdragna färgskalor och ständigt perfekta motiv som jag är så oerhört spyless på och som helt dödat min inspiration där för ett par, tre år sedan. Vi får se vad som blir av det, men just nu älskar jag lusten som tändes. Bra fotoutställning, med andra ord!

Regnet gav dock aldrig med sig så vi for hem till landet igen och möttes av torra vägar ett par mil innan hemkomst. Väl hemma avslöjade de kvarglömda filtarna att det nog kommit en liten skur i vart fall, men de var inte genomblöta så det kan inte ha varit mycket. Vi kanske skulle stannat hemma och gjort picknicken vid havet istället...

Inga kommentarer: