fredag, oktober 23, 2009

Svaga hurra-rop för kyrkans homovigslar

Många har firat och hurrat i alla möjliga sociala medier sedan det stod klart att Svenska Kyrkan sagt ja till homovigslar. Personligen har jag inte firat lika mycket. Visst, det är absolut ett steg mot en tolerantare och bättre kyrka men i mina ögon är det trots allt bara en halv seger.

Jag kan fortfarande inte se poängen med vigselrätt i samfund när vi inte längre har en statlig kyrka. Jag håller mig till dem som anser att det enda riktiga i ett sekulariserat samhälle vore att instifta en helt civilrättslig äktenskapslag där kyrkans roll enbart blir frivilligt ceremoniell för de som så önskar. DET vore en riktig seger för samhället.

5 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Håller helt med. Därför har inte heller jag orkat hurra.

Anonym sa...

"Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män. Därmed drog de på sig det rätta straffet för sin villfarelse." Rom. 2

Sara sa...

Anonym; det där låter ju som en spännande Sci-Fi, hur slutar den?

Anonym2 sa...

Det tror jag inte att du vill veta.

Sara sa...

Det var en ironisk kommentar. Jag har faktiskt läst bibeln. Men för mig är det en historisk bok, inte en helig. Och jag ser inte heller hur man kan bestämma att vissa delar ska tolkas ordagrannt medans andra inte "riktigt längre passar".
Så ditt bibelcitat påverkar mig föga. Det är helt enkelt ointressant i sammanhanget.