tisdag, oktober 27, 2009

En onöjdhet som inte förvånar

Läser att det går utför vad gäller kundomdömena för ComHems service. Jag är inte förvånad. Jag tror säkert att de enskilda som jobbar där har lite att göra med det, men ledningen för kundservice skulle absolut behöva se över smidigheten och instruktionerna till supporten.

Personligen börjar jag tro att grundproblemet med det glappa nätet är att kablarna till kabeltv-uttagen helt enkelt är för dåliga för att kunna leverera allt som ComHem tänker sig. När man sen ringer ComHem är kundservicen oerhört osmidig. Även om man ringt x antal gånger det senaste dygnet får man samma frågor i början, vilket skapar frustration hos mig som kund. Sen upplever jag att de aldrig någonsin tar på sig skulden för problemen.

Sist jag ringde blev jag uppmanad att ringa företaget som står för routern (routern tycks vara den ständiga problemmakaren, något jag inte alls tror på). En router som jag alltså fått av ComHem. Är det mitt jobb att felsöka och ringa deras kundservice när avtalet med dem inte står till mig utan till ComHem? Det är ju en komponent som ComHem levererat till mig. Mycket märkligt.

Och ja, nu när jag åter är tillbaka i stan och lägenheten så mycket måste jag se till att byta leverantör för att slippa den där tidiga hjärnblödningen när nätet går ner flera gånger i veckan ibland.

2 kommentarer:

Samuel Garlöv sa...

Hej,

Ja det var ingen vidare läsningen för vår del det där.
Undersökningen visar att vi inte gjort tillräckligt. Resultatet är en tydlig signal att vi måste anstränga oss ännu hårdare och vi kommer inte vara nöjda förrän våra kunder är nöjda. Det gäller både för service och drift.

Med vänliga hälsningar,

Samuel Garlöv
Redaktör Social Medier
Com Hem

Bloggerskan sa...

Du har helt rätt. Jag instämmer i precis allt du skriver. Särskilt det där med att det knappast är personalen i kundservices fel, och att de aldrig tar på sig felet.

Men det värsta tycker jag är att man inte verkar ha någon infokanal mellan tekniker och kundtjänst och att de heller inte hör av sig som utlovat när felet är avhjälpt.

Skönt att vara av med dem om en dryg månad!