lördag, mars 16, 2013

Top Gun & kallingarna

Såg av en slump att TV11 visade Top Gun (1986) tidigare ikväll och då jag ändå inte hade nåt bättre för mig tog jag med mig min tekopp till soffan för att se den. Den hade helt klart åldrats med värdighet, även om både skämten och dialogen ibland kanske gränsade till att vara rätt fåniga. Men kul att se den igen. Jag minns att jag tyckte att det var så enormt sorgligt när Goose (Anthony Edwards) dog, men den här gången blev jag lite distraherad på annat håll:


Spana in kallingarna! Inte bara byxorna slutade halvvägs till armhålorna utan även kallingarna uppenbarligen... Bridget Jones 'granny panties' ligger liksom i lä.

Med sina 23 år vid inspelningen såg han allt lite sparvaktig ut, Tom Cruise, men jag måste säga att han är sig ganska lik fortfarande. Hittade den här bilden, där den till höger är från nån reunion med motspelerskan Kelly McGillis för ett par år sedan. 


Annars slogs jag nog allra mest av att musiken fortfarande ger mig lite ståpäls, framför allt den instrumentala ledmusiken. Jag minns att min storebror, som älskade filmen och själv hade en dröm att bli pilot, hade den på LP-skiva som han spelade av till kassett åt mig. Den var alltså rätt frekvent i mer än ett av sovrummen i vårt hus i slutet av 80-talet.

Inga kommentarer: