måndag, mars 11, 2013

Streaming -bara för ony film?

Tror för övrigt att vi snart sett slut på vad Netflix har att erbjuda. Det börjar bli riktigt svårt att hitta filmer vi inte sett alt som inte ser alldeles för värdelösa/ointressanta ut. Thriller-genren är nog alldeles torrlagd, till exempel.

Det är definitivt ett bekvämt sett att se film på, inte minst då Netflix finns som app på Apple TV, men jag hade absolut önskat ett större utbud och framför allt ett nyare utbud. Det är visst bra att få upp ögonen för okänd film med några år på nacken, men däremellan hade lite nyare film som kanske nyligt släppts på dvd varit en bra grej.

Nästa test blir troligen ett abonnemang hos HBO Nordic. Filmmässigt vet jag inte riktigt hur de står sig (har inte orkat bläddra så mycket på hemsidan än) men seriemässigt råder det ju inga tvivel om att de är intressanta. Enligt uppgift funkar HBO att se (i HD) via airplay också vilket är en bra sak för oss atv-användare. Hade Lovefilm (där jag är en ganska passiv kund) haft samma sak och dessutom erbjudit streaming av hela sitt utbud hade det dock varit det ultimata alternativet. I framtiden kanske?

Jag hoppas att streamingen kommer att fortsätta framåt som tjänst, att det blir den succé som så många önskar. Hittills är dock mitt intryck lite hackigt.

Inga kommentarer: