söndag, mars 31, 2013

Sökes: väskhittarförmåga

Sitter ännu en gång och letar handväska på nätet. Djungel utan skatter, kanske jag kan sammanfatta det som. Jag är urdålig på att köpa väskor. Om man bortser tygväskor, såna där vanliga med långa handtag och tryck av olika slag. Det har jag massor av. Men de är inte särskilt trygga att ha börsen i och ärligt så sitter de bara bra över axeln om jag har perfekt mängd saker i dem.

Bästtjejerna däremot tycks tillhöra väskhittareliten. Men jag tror att vi alla tre har lite olika smak så det är svårt att ta hjälp därifrån. Och varje gång de försöker så ställer de frågor som "Vad ska du ha den till och när?", frågor som ger väldigt komplicerade svar i mitt huvud. Problemet är nog nämligen att jag vill ha en enda väska som ska funka till alla kläder, tillfällen och alltid vara perfekt storlek. Alltså både liten när det behövs och större när det behövs. Och det fattar ju till och med jag att det inte går. Men det där med att byta väska och komma ihåg att lägga över grejerna jag behöver känns ju jobbigt.

Jag har en väska som just nu är kombinerad jobb- och overnight-bag (eftersom jag pendlar mellan hemmen x gånger per vecka utan nån riktig planering så behöver jag alltid ha med mig ett grundläggande survivalkit) som jag är nöjd med. Men den funkar sämre på stan eller om jag bara ska iväg och fika. Så kanske prio ska vara att hitta en väska som typ börsen får plats i? 

Ja och så får den inte vara i skinn, även om alla snygga väskor är i skinn. Min kollega har en supersnygg väska men den är såklart gjord av en fd ko (eller nåt) och då vill jag knappt ta i den. Så det funkar inte.

Easy peasy va?

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Jag är inte någon handväsketyp. Har en Haglöfs Tight XS som handväska. Funkar till nästan alla kläder utom allra finaste stassen, men den har jag inte på mej så ofta.
Och den är faktiskt liten när det behövs men det går i ovanligt mycket när man vill.
Men någon handväska är det ju förstås inte på riktigt.

Sara sa...

Det är väl det som är grejen, att jag inte heller är nån handväsketyp. Eller åtminstone inte har lyckats bli än. Den väska jag har är egentligen mer av en sportväska från Adidas. Kanske inte en riktig 'handväska' det heller :)

Iréne JB sa...

Bara att inse, varken du eller jag kommer att bli handväsketyper. Jag menar, har det inte hänt vid 40 så tror jag inte att det kommer att hända mej :)
Gillar ryggsäck!