fredag, mars 08, 2013

Much Ado About Joss Whedon

Joss Whedon, som ofta och gärna får status som husgud när det kommer till tv-serier (framför allt) och film, har gett sig på att göra en filmatisering av Shakespeares Much Ado About Nothing (Mycket väsen för ingenting). Låter både oerhört intressant och lite läskigt samtidigt, men ska man tro de som sett den är det en höjdare:


Till saken hör att filmatiseringen av samma pjäs, fast den från 1993 i regi av underbara Kenneth Branagh, tillhör en av mina absoluta favoriter. Både vad gäller Shakespeare-filmtiseringar men faktiskt av film i allmänhet. Trots sin simpelhet.


Kan det bli bättre? Möjligen. Men av döma av trailern är det i vart fall lite annorlunda. Den har redan visats på ett par filmfestivaler, men vi 'vanligt folk' tycks få vänta på premiär fram till sommaren. Den 21 juni har den som först USA-premiär.

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Åhhh, en till som gillar den! Maken hånar mej ibland för att jag gillar denna film från 93 :)

Vikab sa...

Samma här! Emma Thompsons och Kenneth Branaghs underbara munhuggande karaktärer och de vackert filmade Toscanamiljöerna.

Ser mycket fram emot Whedonversionen.

Sara sa...

Ah, kul att fler än jag gillar den! Det är verkligen nåt särskilt med den filmen, trots att den nu har rätt många år på nacken.