onsdag, mars 06, 2013

Lokaltidningsbesvikelse, sort of

Varje dag jag kommer hem till lägenheten i stan och tömmer brevlådan på väg in känns det som att jag bär in en hel regnskog med gratistidningar. Jag förstår verkligen inte vad människor utan "ingen reklam, tack"-skylt gör med allt papper som landar dagligen i deras hem. De kan knappast ha nåt annat att göra än att springa till returen.

Jag förstår det där med att det är svårt att lyckas som traditionell papperstidning idag och en stor del av mig skulle nog också känna sorg om det försvann helt, men är gratistidningar om just ingenting lösningen? Jag läser dem knappt och känner att skulle jag vilja det skulle det väl vara hur praktiskt som helst att kunna hämta upp en på närmaste fik, på kvarters-Ica eller var man nu föredrar. 

Samma sak gäller kyrkans tidning, som man inte heller tycks ha rätt att välja bort. Skulle jag plötsligt få ett slag i huvudet och bli åt det religiösa hållet kanske jag själv kan be att få en? Så behöver ni inte trycka en som jag inte ens längre orkar bemöda mig att göra till toalektyr?

Lite grinig och bakåtsträvande är jag nu kanske, men nog är det mycket papper som delas ut i vår stad?


Inga kommentarer: