måndag, mars 18, 2013

Ett öga rött

Jag har ett bråkigt öga. Imorse sved det som till när jag satte i linsen men det gör det ju ibland när jag är nyvaken och det gick som över på en enda gång. Väl på jobbet noterade en kollega att jag var röd i ögat och det har som hållt i sig hela dagen. Vet inte vad det ska stå för riktigt men testar att ha glasögon nu ikväll och, om det behövs, på jobbet imorgon så får jag väl se om det ger med sig.

Apropå glasögon är jag i stort behov av nya. Det var ett par (tre?) år sedan de här var nya och jag har justerat styrkorna på linserna två gånger sedan dess. Så de är inte ultimata att t.ex köra bil med. Inte så att jag inte ser okej, men jag ogillar när det blir suddigt på långt håll eller då jag får svårt att se ansikten på folk (en liten egenhet mitt synfel tycks lägga till) som är en liten bit ifrån. Och så är de gamla glasögonen kanske inte så väldigt snygga längre.

Men sånt där är ju så svårt! Att välja bågar! Och tusen gånger svårare för en person med beslutsångest. M och Anna-vännen visade båda (främst den sistnämnda) prov på stort tålamod sist det begav sig. Får kanske muta dem och se om de är beredda att ge sig på det igen...

Inga kommentarer: