tisdag, december 23, 2008

Vegetarisk julmat

Jo, måste berätta att den vegetariska sillen blev väldigt god, enligt hon som gjorde den... Det var första året jag provade att göra vegetarisk senapssill men det blev en höjdare får jag erkänna. Den är inte bara vegetarisk utan vegansk, på havregrädde, eftersom Mattias systerdotter som är vegan är med imorgon. Men det blev väldigt bra, den lär återkomma. Imorgon ska jag också göra vegansk julskinka som brukar bli helt ok. Den är inte alls lik julskinka i smaken då, men i utseendet. Kokt och gratinerad kålrot, så kallad julrot är det. Väldigt gott som pålägg även efter jul.

4 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Men... Vad är det som är sill då? *kliar mig i mitt karnivora huvud*

Sara Rosberg sa...

Haha, ja det kan man undra. Man gör filéer av aubergine och kokar dem i ganska välsaltat vatten tills de är sill-sladdriga och lägger sedan in dem i senapsblandningen man gör. Blir väldigt lik i konsistensen, även om det inte direkt är "sill" i den bemärkelsen.

Veronica Svärd sa...

Mina föräldrar gjorde i sin vegeterianiver vegansk julskinka en julafton i min barndom: Ugnsgratinerad blomkål.
Fy... den förstörde hela julen.

Sara Rosberg sa...

Hahaha =) Kanske ingen höjdare. Men jag lovar att vårt vegetariska/veganska julbord igår var en höjdare. Inte ens karnivorerna lät det vara utan åt med god aptit. "Sillen" blev tex en succé. Sådetså =)