tisdag, december 02, 2008

Jul i mitt hus

Mañana-människan har haft en ganska produktiv dag trots allt. Har sovit skapligt inatt och lyckades ta mig upp tidigt nog för att hinna med att uppleva dagen. Blev förvånad när klockan var fyra eftersom det kändes som att den borde ha varit nio eller så.

Jag har varit på stan och jagat julstjärna till köksfönstret. Jag ville ha en röd, men utbudet var minst sagt begränsat (inte så konstigt då jag är sent ute förvisso) så jag fick nöja mig med en överprissatt vit från elkedjan. Ska sätta upp den om en stund. Det blir minst sagt lite julkänsla här i år. Jag är nöjd med mina nya fönsterlampor så jag har bestämt att inte konkurrera ut dem med ljusstakar som mest bidrar till att öka elräkningen. Det blir en i sovrummet bara. Hade en idé om att istället sätta upp julkulor modell större i röda band, men efter att ha testat i ett fönster är jag lite osäker. Inväntar Mattias och hans åsikt innan jag fortsätter.

Sökte efter mina tomtar; jag fick en fin Lisa Larsson-keramiktomte förra året av Mattias syster och så har jag ett par stickade tomtar på flirtkulor som en gammal pojkväns mamma gav mig för ganska många år sen nu och som är kissarnas tradition att sabba och klä av varje år. Den förstnämnda hittade jag...i bokhyllan. Den kan ha stått där sen förra året. Jag dammar så snabbt (och sällan) att jag inte lägger märkte till vad jag dammar runt...tydligen. Nu står den vid stereon istället. Garntomtarna verkar dock borta, måste kolla i förrådet. Det är inte jul utan att katterna turas om att springa runt med deras mössor i munnen och leka fotboll med deras flirtiga kroppar.

Men sen, that's it. Inte mer jul än så. Kanske blir det en gran också vid jul. Och så ökas antalet levande ljus i lägenheten, men i övrigt är det inte mer jul än så.

Inga kommentarer: