tisdag, december 23, 2008

Dan före..

En av årets julklappar borde vara rabattkort på SF. Köade i nästan 45 minuter idag för att få köpa till Mattias syskonbarn. Framför mig stod ett ungt överförälskat par som envisades med att byta ett tuggummi mellan varandra hela tiden. Verkligen hela tiden. Hade lust en stund att erbjuda någon av dem ett nytt, men ängeln på min axel sa sympatiskt att det är ju trots allt jul, så jag lät bli och försökte verkligen se det söta i de två.

Mattias har varit på ett dåligt julhumör i flera dagar. Det är ok att inte älska julen, jag gör sannerligen inte det heller, men efter att ha sprungit runt och handlat alla hans julklappar och ordnat med hans syster för jul, planerat vegmat osv så tyckte jag att han kanske kunde tona ner det lite. Det enda han behövde göra på stan idag (och det var verkligen högst frivilligt på eget initiativ) var att införskaffa en julklapp till undertecknad. Ändå är han på ett dåligt humör. Jag får väl överdosera honom med julgodis, varm glögg och miniostar så kanske det blir bättre.

Ikväll ska jag klä min lite sorgsna julgran (jag var ute lite sent i år) som snart kommer att vara tömd igen på julgranskulor (årets höjdpunkt tydligen, det kommer studsa julkulor i golvet halva natten och sen kommer det komma barrtäckta katter till sängen, i vanlig ordning). Men lite mys blir det iaf. Så mycket annan jul är det inte i lägenheten egentligen. Det känns väldigt lagom så. Förutom att också besöka Anna mfl har jag krav på att se nån bra film ikväll också. Vi får se vad det blir.

Inga kommentarer: