onsdag, mars 05, 2008

Skumma hembesök

Jo, kan berätta om den "skumma mannen" jag skrev om tidigare i veckan. I söndags kväll vid halv åtta-tiden på kvällen ringde det på dörren. Utanför stod en man modell lång och stor som sa sig vara från comhem. Han klev in i hallen och pratade något om att en uppgradering gjorts i husen i området och frågade vilka tjänster jag använde. Han verkade dock inte ha koll på vad comhem erbjuder, och kunde inte svara då jag ifrågasatte varför uppkopplingen tidvis går ner en gång i kvarten. Han hänvisade bara till supporten. Han var inte otrevlig alls, bara som...vet inte.

Under hela besöket tittade han väldigt mycket in i lägenheten, ni vet sådär så att han lutade sig framåt. Och sen gick han på nån minut. Efteråt fick jag en skum känsla av att jag inte förstod vad hans ärende varit. Det enda han nämnde var uppgraderingar, något som man borde ha kunnat skriva på en lapp och lägga i brevlådorna. Så vad ville han? Det kändes ganska weirdo.

Ringde Mattias som också tyckte att det var lite konstigt. Så konstigt att han alltså åkte in till stan och var här under natten när jag jobbade.
Idag har jag försökt att via kundtjänst få svar på om de skickat ut någon. Men det tycks inte vara enkelt. Först måste man igenom deras frågeformulär på nätet, sen får man intetsägande svar som att "ibland har vi försäljare ute i olika delar av landet". Eh..jaha? Men vet de inte om a) de har "uppgraderat" huset jag bor i eller b) om de har skickat ut någon att prata om det en söndagkväll? Tydligen inte... Skumt.

Ja, inget ont/skumt som inte har nåt gott med sig. I måndags så snart jag vaknade såg jag till att ordna en hemförsäkring, vilket stått på min lista i evigheter.

Inga kommentarer: