måndag, mars 10, 2008

Saras filmkrönika söndag

Till sist söndagens filmtittade då. Först under eftermiddagen såg vi No country for old men. Jag hade nog ganska stora förväntningar eftersom jag gillar Coen-brödernas tidigare filmer, och jag måste säga att jag tycker att den införlivade dem nästan helt i vart fall. Inte samma coola känsla som när jag såg Fargo första gången kanske, men den var bra. Javier Bardem gjorde sig förtjänt av sin Oscar, det tycker jag. 8 av 10.

Igår kväll efter att jag kommit till Ratan såg vi till sist en annan Oscarsaktuell film; Michael Clayton. George Clooney i huvudrollen och Tilda Swinton och Tom Wilkinson som utmärkta birollsinnehavare. Jag tycker nog att den var mer spännande än vad jag förväntade mig efter att ha läst lite recensioner innan. Helt okej, inte jätteunik film men väl sevärd. 7,5 av 10 tror jag.

Jo, så hade vi kanske funderingar på att se Borderland också, men stängde av ganska snart. Ingen film man ser före läggdags direkt. Jag hann bara se en arm som sågades av och ett öga som petades ut, i närbild, innan vi bestämde oss för att inte se den. Verkar mest ha till syfte att chocka, så antagligen är den rätt sugig.

Inga kommentarer: