tisdag, mars 18, 2008

Filmkrönika igen

Jo, jag har sett några filmer sen sist också. Före helgen såg jag Enchanted (Förtrollad på svenska) en sömnlös natt. Den var faktiskt väldigt söt. Visst den är på gränsen till för söt, men jag tycker att det balanserades bra. Det är en "disney-saga möter real-life" trots allt. Men oavsett om man tror på evig kärlek eller inte så tror jag det är svårt att inte lämnas med en positiv, glad känsla i kroppen efteråt. Även smått pessimistiska jag gjorde iaf det. 7 eller 8/10 i betyg.

Sen såg jag ju film på bussen. Om än i svartvitt. Den första passade ganska bra som det trots allt. Det var en Woody Allen-film, Scoop. Jag vet inte vad jag gillar Allen egentligen, jag har sett nån som var bra, men annars tycker jag oftast att han är överskattad och one-faced. Han hade en av huvudrollerna i den här filmen och kanske gjorde det den sämre. För jag tyckte inte alls om den filmen. Den var mest fånig, historien höll inte ihop alls utan hade flera alltför svåraccepterade luckor i storyn. Jag tror inte att färgbild hade gett filmen ett bättre betyg, så jag säger 4/10.

Sen såg jag inte färdigt den andra filmen, Hollywoodland så den får jag väl betygsätta senare. Men den var lite skum, inte så fängslande så jag vet inte. Ingen kanonfilm, men det är väl sällan Ben Affleck-filmer? Tror att den förlorade lite i bristen på färg, men jag vet inte. Får återkomma, helt enkelt.

Inga kommentarer: