fredag, augusti 03, 2012

Vårt hus är som ett kinderägg (minus chokladen)

Vet ni jag kan nästan inte med ord beskriva vad jag känner inför vårt badrum i huset. Jag skulle nästan med glädje vara med i tv och bli utskälld av en arg snickare om samme snickare bara förbarmade sig över vårt eländiga badrum. 

Lutningen är åt fel håll på golvet, varför allt vatten far åt fel håll och skapar äckliga beläggningar överallt. Det flagnar från murstocken eftersom den är målad och inte putsad (!), det är hål i taket där alla ledningar går igenom vilket medför att det rasar sågspån ner så snart man rör sig i närheten. Det är litet och trångt, i onödan eftersom ena väggen är inflyttad (ett utrymme som sen inte användes av den som gjorde det utan spikades igen varpå det nu bara är en halvmeter hålutrymme som dessutom är delvis öppet inifrån badrummet = röra). Skåpet som handfatet är inbyggt i är gammalt, trasigt och vattenskadat och ser bara eländigt ut, samt tar upp en massa plats vi inte har.

Så, nu har jag gnällt färdigt. Vi har med badrumsrenovering i planeringen men då man inte kan göra allt själv så lär det innebära en rätt stor kostnad, varför vi skjutit på det. Men det går inte längre. Nästa år måste vi få renoveringen genomförd, annars löper jag risk för tokspel.
Anledningen till att aggron kommer just nu är att jag precis knätorkat sagda badrumsgolv i en hel evighet. Försökt få bort alla sågspån, kattsanden som kattorna så gärna sprider omkring sig (som bildar lera tillsammans med vattnet som rinner åt fel håll) och damm som kommer ut ur håligheterna i väggen. 

Jag älskar vårt hus på många sätt, men ibland känner jag faktiskt att jag skulle vilja rasera det och flytta dit ett nygammalt från en annan plats. Det vore så mycket enklare. Och är det något vi lärt oss av den här hushistorien så är det att om vi någonsin får för oss att köpa ett annat hus så ska vi lägga pengar på den dyraste och bästa besiktningsman vi kan hitta. Allt för att slippa överraskningar gång efter annan.

Inga kommentarer: