söndag, augusti 05, 2012

För andning är ju bra att ha

Jag tror dock att jag igår under trivsamheterna upptäckte nån form av allergi jag inte visste att jag hade. När vi suttit och spelat ett tag kändes det som att jag plötsligt blev förkyld på ett udda sätt. Jag nös som en tok, och fick en konstig känsla i halsen. Först när jag suttit med hjärtklappning en stund över känslan av att halsen höll på att snöra igen och jag fått en något pipig och jobbigt ansträngd andning sa jag något högt. Väldigt obehagligt! Som jag dessutom aldrig känt förut. Jag fick en av M:s allergitabletter men det blev egentligen inte något bättre. Och vi försökte väl alla lite smått fundera ut vad jag reagerade på.

Till sist hade vi lyckats utesluta det mesta, utom de för kvällen nyinköpta doftljusen från Ica. Och så snart de släckts och ersatts med andra, vanliga, blev det bättre i halsen. Jag var dock fortfarande både snuvig och pipig i andningen när jag la mig nån timme senare, men idag har det känts bättre igen.

Googlade på det men det verkar inte vara nåt vanligt förekommande, såvida man inte redan varit känslig mot parfymer och dofter. Och visst kan jag känna mig besvärad av både överkonsumtion av parfym hos andra som av rökning, men jag har verkligen aldrig någonsin känt något i närheten av det där. Och nån innehållsförteckning fanns det inte på ljusen så jag vet fortfarande inte exakt vad det kan ha varit jag reagerade på. De luktade då inte starkare än andra ljus vi haft. Men jag lär vara varsammare framöver. Om det nu var ljusen...

Inga kommentarer: