onsdag, augusti 08, 2012

Onsdag

Ledig dag idag. Och det regnar faktiskt inte. Halva dagen har spenderats i stan. Kunde konstatera att de två nytrollen har lyckats terrorisera lägenheten ganska bra. Blomjord på golvet, nedrivna saker lite överallt och så har man numera tydligen sällskap på badkarskanten när man duschar. En helt ny företeelse.

Nu är jag åter ute på landet igen. Har plockat undan lite, startat disk- och tvättmaskinen och väntar på orken som ska ta mig ut i trädgården och påbörja lite röjning. Framför allt är det den runda rabatten mitt på gräsmattan som behöver lite ansning. Det flyttades dit några blommor förra året som nu nästan helt tagit över. De fina liljorna som stod där sedan tidigare syns knappt längre och det ser mer åt det vildvuxna hållet än välskött ut. På sikt får vi väl flytta bort de 'nya' blommorna och sätta dit nåt annat. Jag tittade på många fina marktäckare i sommar, men det blev inget köp. Det får bli nästa sommar helt enkelt.

Och så är det äntligen torrt nog (läs: uppehåll länge nog) så att vi kan kapa bort djungeln som blivit (läs: klippa gräset som är näst längst i byn just nu*).

*Om man räknar med den halvt övergivna trädgården en bit bort

Inga kommentarer: