tisdag, juni 19, 2012

På bättringsvägen

M var med halta katten hos veterinären idag. Vi blev lite bekymrade över läget så det kändes rätt. Det var dock ingen större fara med henne, men hon fick tassen ompysslad, lite antiinflammatoriskt, direktiv om att hålla sig inne ett par dagar och så en tratt att ha på huvudet för att inte greja med såret. De två senare sakerna har vi dock inte uppfyllt. Hon går ändå inte så långt nu när det gör ont, hon sitter mest på trappan. Och Smilla är en katt man inte direkt tvingar till något. Därmed faller även tratt-grejen. Gissa om vi skulle bli straffade om vi drev på med det. Nej vi avvaktar och ser om det blir bättre, om inte så får vi väl köra mer strikt, men annars låter vi det vara, tror jag.

Smilla igår i det vackra norrlandsljuset, med onda
tassen lite diskret lyft i en snygg pose vid brunnen i trädgården
Redan ikväll verkar hon bättre och stödjer på tassen en hel del. Nu fick hon förvisso lite smärtstillande men jag tror att det är lite bättre faktiskt.

Enligt M var hon väldigt snäll och medgörlig hos veterinären. Hon lät henne både hålla och raka tassen utan problem. Och hon fick tvätta såret och greja med henne. Kloka Smilla. Tur att hon gillar äventyr.

Inga kommentarer: