onsdag, juni 27, 2012

Dexter, säsong 6

(Liten spoiler-alert! Har du inte, och tänker att du ska se säsong 6 av Dexter får du läsa vidare på egen risk!)

Så, då har vi ÄNTLIGEN lyckats maratontitta igenom senaste säsongen av Dexter (2006). En mer ojämn säsong än vad jag upplevt med serien tidigare. De första fem avsnitten var snudd på tråkiga men så kom det ett par avsnitt (6 & 7, vill jag minnas) där saker plötsligt kastades om en del och Dexter (Michael C. Hall) själv började visa helt nya drag. Jag var dock inte säker på om jag gillade vändningen, men den där riktigt osympatiska och aggressiva Dexter tonades åter ner en bit i de följande avsnitten. Kvar blev en lagom men ganska farlig utveckling av vår 'goda' seriemördare.


Upplösningen då? Tja, själva mördaren/mördarna var egentligen inte vare sig udda (för att vara med i Dexter) eller så övertygande som karaktärer (eller motiv) egentligen, så den delen av storyn hamnade lite i skymundan av övriga karaktärer. Debras (Jennifer Carpenter) våndor och psykologsessioner var betydligt mer intressant än Quinns (Desmond Harrington) långsamma förfall men jag vet inte om jag riktigt gillade hennes 'upptäckt' mot slutet (än mer bisarr blir den om man tar in Carpenter och Halls tidigare äktenskap in i bilden). LaGuertas (Lauren Veléz) ständiga involvering var lika irriterande som bra och den luriga bifiguren, praktikanten Louis (Josh Cooke), byggde smygande upp en egen story som jag gissar att vi får se mer av nästa säsong. 

Colin Hanks
Nämnas bör förstås också årets special guest star, Colin Hanks, som spelade Travis Marshall, den förledde unge mannen som överlistade Dexter mer än tidigare mördare gjort. Det är andra gången som jag ser Tom Hanks Jr i något (Lucky (2011) såg jag för ett tag sedan) och även om han inte slår John Lithgows insats som galen mördare i säsong 4, så gillade jag honom. Han har förmågan att se både menlös och galen ut på en och samma gång.



Då har jag/vi nu en väntan ända till den 30 september innan det blir fler Dexter-avsnitt. Även om slutscenen var ganska väntad (men var det i linje med tidigare Dexter att vara så oförsiktig?) var det en riktigt bra cliffhanger inför säsong 7. Så bra att jag tom drömde om den inatt.

Inga kommentarer: