fredag, maj 21, 2010

Vilka hoppar av kopuleringskarusellen och vilka stannar?

Har just sett säsongsavslutningen av Grey's Anatomy från inatt. En klassisk säsongsavslutning med "who lives and who dies?"-tema i syfte att skapa spännande cliffhanger tills nästa säsong. Första konstaterade dödsoffret var ett gott val. En störande person som inte ens tillför något genom att vara störande. Sen kände jag mig lite grym, men det är ju faktiskt bara ett tv-program...

Lite spännande avsnitt men ändå inte så väldigt. Kanske för att jag inte riktigt varit totalt hooked på serien någonsin. Men jag ser den ändå. Den är bra men inte tokbra. Inför nästa säsong hade det varit trevligt att se att det faktiskt existerar människor som inte är läkare eller patienter (eller möjligen sköterskor, även om de mest är statister). Speciellt i kärlekshistorierna. Har inte alla haft alla möjliga kombinationer av förlustande nu? Kan en läkare bli förälskad i någon som inte är kollega eller patient?

De som från början råkade vara gifta med en utomstående är nu skilda och har gett sig in i den snart inavlade intrigen. Kanske är det därför det skjuts av lite folk nu, för att undvika alltför mycket inavel. Visst är det en sjukhusserie men omvärlden existerar väl även där? Är det bara jag som är less på hela "kärlek på lasarett"-prylen?

Inga kommentarer: