tisdag, maj 04, 2010

Testing testing...


Nu har jag varit nyfiken länge nog. Nu gör jag det! Testar "I-can't-believe-it's-not-real-bacon". Återkommer med rapport om hur läskig/gott det var. MYCKET skeptisk.

4 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Köpte den och quornfärs när vi skulle laga en köttfärsgryta med bacon och bjuda våra gäster. Den ena äter inte kött och vi gjorde receptet med denna låtsasbacon till henne. Hon blev helnöjd och fick med sig resterna hem och pratar fortfarande om det. Om det sen är så gott ensamt vet jag inte, men i grytan funkade det bra. Inte som bacon förstås men ändå.

Sara sa...

Ah, ja jag kan tänka mig att det funkar bra i gryta eller sås. Ensamt var det mest torrt och tråkigt. Quornfärs är annars ganska väl använt i mitt kök. Både till taco och i såser.

Bloggerskan sa...

Recept. Byt bara ut köttet mot andra produkter.

Picadillo
4-6 personer

75 g bacon
1 stor lök
750 g nötfärs
några droppar citronsaft
0,5 dl rött vin
2-4 starka feferonis
75 g gröna oliver
olja till stekning
300-400 g stekt tärnad potatis
½ tsk malen kummin
1 klyfta vitlök
3 msk kapris
½ dl hackade valnötskärnor
50 g riven ost typ cheddar
1 brk krossade tomater
Chili och cayenne efter smak

Tillagning

 Värm ugnen till 225 grader;
 Strimla bacon och hacka lök;
 Bryn bacon, köttfärs och lök i en stor gryta;
 Tillsätt vin och citronsaft och koka i 5 minuter;
 Finhacka chili, skiva oliver, rör ned tomaterna och låt det sjuda i 20 minuter;
 Hetta upp smöret i pannan, tillsätt potatis och kummin, pressa vitlöken, fräs potatisen tills den är mjuk;
 Rör ner detta samt kapris och valnötskärnorna i grytan häll blandningen i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i 10 minuter.

Sara sa...

Åh, wow! Tusen tack för det. Gillar förtestade recept :)