måndag, maj 17, 2010

Roast på rutin

Jag såg senaste avsnittet av Roast på Berns på Kanal 5:s play i helgen. Och det var pinsamt dåligt. Eller dåligt, det var oerhört tråkigt framför allt. Och jag tyckte nästan lite synd om veckans roast-offer Claes Malmberg då det inte alls kändes som att man från produktionens sida ansträngt sig för att göra honom rättvisa. För en del i att bli roastad är (väl?) att man visar en viss respekt för den roastades karriär och bakgrund, under alla ytliga elakheter. Och det gör man inte genom att bjuda in roastare som knappt känner till Malmberg (och som han i sin tur inte heller kände till, som det verkade av hans eget "försvar" i slutet). Det var verkligen som en avbytarbänk, även om flera av komikerna i sig är bra.

Efter att ha sätt några program står det ganska klart att de absolut bästa roastningarna gjorts av de som känner den roastade allra mest, helst även privat. Det är först då man kommit ifrån de här ytliga skämten som känns billiga och skapade på rutin. Att Batra är Indier, Soran/Nujen är kurder, Johan Glans är blek, El-Rafai ung och feminist, Wickström glad i sprit/finne.... Och så alla sexskämt om Petra Mede. Inget av det är roligt någonsin. Det är för enkelt och knappt något som nån borde få lön för när det redan är gjort sådär tre miljoner gånger innan, om än med annan ordföljd.

Kanske har man blivit girig och velat göra lite fler program än man haft täckning för, eller så är det helt enkelt svårt att få tag i personer som både känner de roastade, är roliga och som vill vara med. Jag vet inte, men hade helt klart önskat att man tajtat upp programmet en hel del och vaskat fram just de roastningarna med guldkant på som nu tyvärr tenderar att försvinna i mängden.

Edit: Roast på Berns är omskrivet både i aftonbladet och expressen idag, men av två andra anledningar. Känns som att det här programmet gjort sitt nu, eller? Jag känner mig i vart fall inte särskilt inspirerad som tittare längre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med roasten av Annika Lantz,oinspirerat och uselt. I bästa fall beroende på att Annika Lantz passerat "bäst före" datumet. Men måhända att man måste gräva där nu mer för att få någon överhuvudtaget att roasta.

agnetha sa...

Jag är bara inne hos dig och läser runt lite. Jag kommer från Bloggtoppen där jag fann dig. Ha en bra fortsatt tisdag.
Tjillivipp!!!

Sara sa...

Anonym: Jag har inte sett Lantz roastning än, men har svaga förhoppningar. Jag tror att ett riktigt bra roast-program kräver lite mer djuplodat grävande från producenternas sida för att lyckas. Just den här serien går allt för mycket på rutin och på "de goda namnen".

Agnetha: Välkommen! :)