fredag, maj 07, 2010

Empire-jakt

Igår när jag var på stan i jakt efter senaste Empire-numret fick jag åter en påminnelse om en av de saker jag uppskattar med människorna här i norr. Servicekänslan.

Jag sökte numret för ett par veckor sedan men då hade det inte hunnit komma. När jag kom tillbaka till Umeås enda renodlade tidningsbutik igår hade det hunnit ta slut istället. Jag nämnde min otur för kvinnan i kassan varpå hon sa att hon mindes att jag brukar fråga efter Empire (sant eftersom det kommer lite olika datum varje månad). Hon kollade i datorn om det gick att få tag på ett majnummer men gick bet. Tydligen får de olika antal beroende på hur många som blir över efter att de stora kedjorna fått sitt. Men så erbjöd hon mig att lägga undan ett nummer när de kommer så att jag säkert får en tidning varje gång. Oerhört bra!

Jag kom sen på att det ju öppnat en Pressbyrån på Vasaplan för ett tag sen och tog en chansning och gick dit. De hade två staplar med Empire-nummer! Galet konstigt egentligen. Dessutom erbjöds det för 39:- istället för det vanliga 69:-, så det var bara vinst. Trots det blir det tidningsbutiken i första hand för nästa nummer. Jag gynnar gärna den butiken som har ett bra utbud och bra serviceinriktad personal. Det vore helt klart en förlust om de konkurrerades ut.

Nu har jag mitt majnummer iaf. Nästa vecka hoppas jag alltså kunna hålla juninumret i min hand.

4 kommentarer:

Johan sa...

Whut? Pressbyrå på Vasaplan? Har jag missat något? Såg förövrigt att det numera finns ett 7-Eleven på Teg...tror jag är nere på stan alldeles för lite?

Sara sa...

Haha, jag tror Pressbyrån funnits sen senhösten (gamla Nanna-kiosken, men den har inte innehållit så mycket tidigare.
7-Eleven på Teg är i praktiken en extra skylt på Preem-macken, de har fått nån slags 7-Eleven-status :)

Johan sa...

Sprang in och köpte Empire också, 39 kr är ju som hittat :)

Sara sa...

Jamen eller hur?