onsdag, maj 26, 2010

Note to self: ge upp Glee already!

Min dator har också erbjudit mig det senaste avsnittet av United States of Tara och några av de Glee-avsnitt jag inte haft ork att se än. Och jag lutar allt mer åt att Glee inte är en serie för mig. Om jag tidigare störde mig på den simpla intrigen så stör jag mig nu mer på karaktärerna, framför allt de ledande Rachel och Finn. Den förstnämnda ser alltid så jobbigt melodramatisk ut i sångnumren. Lite som en ledsen hund. Och Mercedes (eller skådespelerskan Amber Riley snarare) sjunger ju så mycket bättre.

Jag hade sett fram emot det omtalade Madonna-avsnittet men blev lite besviken. Musiknumren gjorde bara i vissa fall musiken rättvisa, resten var rätt trist. Visst var det lite feminisktiskt tema, men vad spelar det för roll om man ändå sabbar upp det halvvägs? Som sängkammarscenerna med de oskuldsfulla, sexskrämda flickorna i sina rosa-gullignuttiga nattlinnen (med den lilla töntiga capen??). Eller man-to-man-kommentaren "I'll do my best to stay away from your girl". Bah.

Normalt sett brukar jag koppla ner moralkänslan och kanske framför allt feministen i mig när jag ser tv-serier, annars går nästan inget att se. Men ibland blir det bara för svårt. Speciellt när serien själv försöker göra anspråk på att vara något av det. Nä, jag borde inte fortsätta se något som mest retar mig.

Inga kommentarer: